Pereülikool alustab uut tegevusaastat

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest / Postimees

Septembris alustab viiendat aastat õppetegevust Eesti maaülikooli pereülikool, kus käsitletakse erinevaid eluvaldkondi ning tegevust jagub nii täiskasvanutele kui ka lastele.

Maaülikooli avatud ülikooli juhataja Riin Kikkas ütles, et pereülikool on suurepärane võimalus hoida end kursis erinevates eluvaldkondades toimuvaga ja täiskasvanutele mõeldus loengud sobivad kõikidele, kellel on soovi silmaringi laiendada.

Kikkas rääkis, et pereülikoolis saab osaleda ka ilma lasteta, sest loenguruumides kohti jagub, ning ka lastega tulijad ei pea muretsema, kelle hoolde laupäeva hommikul lapsed jätta, sest lastegi aeg saab huvitavalt eakohase tegevusega sisustatud. «On heameel tõdeda, et mitmed pered on leidnud pereülikoolis käimisest oma pere jaoks toreda traditsiooni alustada koos lastega sügisel kooliteed –  nii juba viiendat sügist järjest.»

10. septembril alustava pereülikooli esimesel õppepäeval räägitakse, kuidas olla hea turist – mis on turism kui toode ning mis on ökoloogiline jalajälg. Lastega matkatakse bioloogi ja õpetaja Juhani Püttseppa juhendusel Emajõe ääres ja Tähtvere linnakus.

Järgmisel kokkusaamisel oktoobris saadakse teada olulisematest metsa ja veekogudega seotud käitumisreeglitest ja üleloomulike olenditega seotud uskumustest, lastele tutvustatakse folkloori ja eesti traditsioonilist rahvakultuuri. Novembris räägitakse aga koertest, looma võimalikest käitumisviisidest ja pere oskusest neid mõista ning nendega toime tulla.

Pereülikoolis ei saa mööda ka toidust, sest maaülikooli teadlased puudutavad detsembris toiduhügieeni temaatikat ning räägivad sellest, mis on ohutu toit.

Uuel aastal tulevad käsitlusele teemad metsamarjade kasvatamisest koduaias, puuviljade ja marjade kuivatamisest, päikeseenergiast ja selle kasutamisest, samuti Eestimaa kõrgetest puudest.

Pereülikooli õppepäevad toimuvad septembrist maini iga kuu teise laupäeva hommikul.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles