Kutseõpinguid alustab ligi 1300 esmakursuslast

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Neljapäeval, 1. septembril alustab Tartu kutsehariduskeskuses õpinguid 1280 uut õppurit. Kokku õpib kutsehariduskeskuses tänavu ligi kolm tuhat tulevast meistrit.

Kutsehariduskeskuse direktori asetäitja õppealal Liivi Raudsepp märkis, et rõõmustav on see, et sel aastal laekus mullusest rohkem sisseastumisavaldusi põhikooli lõpetajatelt, kellele on kutsehariduskeskus saanud arvestatavaks edasiõppimise valikuks.

Põhihariduse baasil õppijate seas oli populaarseim eriala IT-süsteemide nooremspetsialist. Keskhariduse alusel oli suurim konkurss aga sessioonõppes raamatupidamise erialale, populaarseks valikuks osutus ka uus väikeettevõtja õppekava. Esimest korda saab kutsehariduskeskuses õppida mitut tehnikavaldkonna eriala ning peagi alustavad töökohapõhise õppe rühmad.

«Kindlasti ei ole kutseharidus ummiktee, sest tänavu alustab 23 Tartu kutsehariduskeskuse vilistlast kõrghariduse omandamist Tartu ülikoolis, mitu rakenduskõrgkooli võtab meelsasti kutseoskustega noori vastu ning sageli jätkatakse kõrgema taseme kutseõpinguid kodukoolis,» lisas Raudsepp.

Tartu kutsehariduskeskuse õppeaasta avaaktus algab Vanemuise kontserdisaalis 1. septembril kell 11. Muu hulgas tunnustatakse aktusel ka möödunud õppeaasta silmapaistvaid tegusid. Peale aktust toimuvad kursusejuhatajate tunnid nii Kopli kui ka Põllu õppehoonetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles