Piltuudis: mis liiklusmärk see veel on? (5)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusmärk Tartus Vaba ja Raua tänava ristmikul tekitab nõutust teistegi autokoolide õpilaste seas.
Liiklusmärk Tartus Vaba ja Raua tänava ristmikul tekitab nõutust teistegi autokoolide õpilaste seas. Foto: Margus Ansu

«Mida ma nüüd teen?» Need sõnad kiivri sisse paigaldatud mikrofoni kaudu tagapool autoga sõitnud juhendajale öelnud, peatas mootorrattal õppesõitu teinud Sõiduõppe ABC autokooli õpilane läinud nädalal masina Raua ja Vaba ristmikul.

Tema ees ilutses tühi valge tooniga liiklusmärk, mille paigalduse järgi võiks ju oletada, et tegemist on märgiga «Anna teed!». Küsimus on aga põhjendatud, leidis ka sõiduõpetaja.

«Hea, kui sellist infot laekub,» ütles Tartu liikluskorraldusteenistuse juhataja Martin Nelis Tartu Postimehe küsimuse peale, kes linnas märkide korrashoiuga tegeleb. Tema sõnul kogub sellekohast infot linna liikluskorraldusteenistus ning tellib vajaduse korral märkide vahetuse.

Märke vahetab aga riigihanke võitnud KiirWarren.KL OÜ. Nelise sõnul teeb firma linnas ka seiret ning parandab ja asendab liiklusmärke, mis on maha kukkunud, mida on rikutud või mis on katki sõidetud.

Firmal pole kohustust mõõta pidevalt märkide peegeldumisvõimet. Küll aga läheb märk, kus puudub igasugune tähistus, kindlasti vahetamisele, kinnitas Nelis.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles