Vanaema ja lapselaps sattusid võikuse tunnistajaks

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt, mida meelsamini ei vaataks. Ilmselt salaküttide kätetööst.
Pilt, mida meelsamini ei vaataks. Ilmselt salaküttide kätetööst. Foto: Erakogu

Pühapäeval koos lapselapsega Tabivere vallas Sortsi soo lähedal metsas jalutanud vanaema sattus ebameeldivale vaatepildile. Otse teeraja kõrval lebas soku pea, millelt olid eemaldatud sarved. Naise arvates on tegu salaküttide kätetööga.

Naine, kes ei soovinud oma nime ajalehes avaldada, rääkis, et käib selle kandi metsades tihti marjul ja seenel. Lausa matkarada metsas ei ole, kuid et lähedal asub raba, kus kohalik rahvas käib jõhvikal, pole koht tema sõnul just üksildane. Seda enam paneb teda nördima salaküttide küüniline tegevus, nood ei vaevunud oma võika kätetöö jälgi isegi varjama ning viskasid pea lihtsalt metsa alla.

«Eriti jõhker on see, et sarved on maha nüsitud. Ükski õige jahimees ja normaalne inimene niimoodi ei teeks. Ei kujutagi ette, millega need sarved on maha võetud, aga jäljed on seal olemas,» rääkis naine.

Ta on enda sõnutsi varemgi sealkandis kahtlasele tegevusele peale sattunud, kuid et otseselt midagi tõestada pole võimalik, ei saa ka kedagi salaküttimises süüdistada. «Otseselt näpuga näidata ei saa, ta võib ju ka öelda, et lihtsalt seisis seal,» nentis naine.

Palamuse jahiseltsi juhatuse liige Marko Õun ütles, et tema teada sealkandis salaküttidega viimastel aegadel probleeme pole olnud, kuid see ei tähenda loomulikult, et mõned pahalased kusagil vaikselt ei tegutse. «Eks neid on kogu aeg olnud ja paraku on ka tulevikus. Kätte pole kedagi saanud,» tõdes ta.

Õun lisas, et kui jahimehed soku kütivad, siis lõigatakse pea küll ära, aga trofeena kasutatakse sarvi koos kolju pealmise osaga. «Ainult sarvi ära ei lõigata,» kinnitas ta.

Õun lisas, et soku lihakeha läks ilmselt salaküttide söögilauale, pea kui ebatarvilik visati aga lihtsalt metsa alla rebastele või kährikutele järada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles