Geeniteadlane Riin Tamm: meie aju elaks üle seitse keha (1)

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geeniteadlane Riin Tamm armastab jalgrattaga mööda linna ringi vurada. Ta on noor ja õnnelik ning jõuab palju. Pisut vastuoluline näib tema puhul see, et just teda huvitab vananemine.
Geeniteadlane Riin Tamm armastab jalgrattaga mööda linna ringi vurada. Ta on noor ja õnnelik ning jõuab palju. Pisut vastuoluline näib tema puhul see, et just teda huvitab vananemine. Foto: Margus Ansu

Riin Tamm (35) istub linnas asju ajades sageli jalgratta selga. Ta ütleb, et see on ainus sport, mida ta teeb, ning usub, et rattasõit võiks teda ka noorena hoida.

Riin Tamm on Eesti gerontoloogia ja geriaatria assotsiatsiooni esimees ning just tema kirjutas uhiuude gerontoloogiaõpikusse peatüki pikaealisuse geneetikast.

Vananemisest rääkides arvab ta, et lisaks geenidele on olulised paljud teised asjad. See, et mitte kogu aeg muretseda, et süüa seda, mille järele isu on, oma keha vajadusi tunnetades. Ja mis kõige tähtsam, püüda olla õnnelik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles