Sõjakool alustab uut õppeaastat piduliku jalutuskäiguga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjakooli pidulik marss.
Sõjakooli pidulik marss. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kaitseväe ühendatud õppeasutused (KVÜÕA) tähistavad õppeaasta algust 31. augustil traditsioonilise piduliku jalutuskäiguga Tartu linnas, millele järgneb tehnika- ja relvanäitus KVÜÕAs.

Jalutuskäik algab kolmapäeval kell 10 Riia 12 peahoone juurest. Rongkäik liigub mööda Riia ja Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus marssijad hüüavad tervitussõnu.

Mööda Ülikooli tänavat liigutakse Munga tänavale, kus marssijad tervitavad algava õppeaasta puhul haridus- ja teadusministeeriumi. Sealt läheb rongkäik mööda Vabaduse puiesteed ja Riia tänavat õppeasutuste juurde tagasi.

Rongkäigul osalevad kõrgema sõjakooli põhi- ja keskastme kursuse õppurid, teenistujad ja kaitseväe orkester ning neid saadavad kaks soomustransportööri.

Kaitseväes kasutusel oleva relvastusega saab tutvuda kell 11–13 KVÜÕA peahoone ees ja fuajees. Näitusel on esindatud käsitulirelvad, kaudtulirelvad, tankitõrjerelvad, õhutõrjerelvad ja soomustransportöörid, kokku 28 erinevat tehnika ja relvastuse ühikut. Väljapanekuga on oodatud tutvuma kõik huvilised ning külalistele on avatud ka õppeasutuste muuseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles