Lapsed ei suuda seista ühel jalal. Hüpata hüppenööriga. Mis aitaks?

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Merle Leiner seisab laste tervisekooli suvelaagris kahe kase vahele tõmmatud lindil, millel tasakaalu hoidmine ei ole üldsegi mitte kerge harjutus. 
Nii nagu ei ole kerge tasakaalu hoida ka oma toitumise, liikumise, harjumuste ja kiusatuste vahel.
Treener Merle Leiner seisab laste tervisekooli suvelaagris kahe kase vahele tõmmatud lindil, millel tasakaalu hoidmine ei ole üldsegi mitte kerge harjutus. Nii nagu ei ole kerge tasakaalu hoida ka oma toitumise, liikumise, harjumuste ja kiusatuste vahel. Foto: Sille Annuk

Mõne lapse füüsiline areng võib olla mitu aastat eakaaslaste omast maas. Näiteks ei suuda 7- või 8-aastane laps seista ühe jala peal! Või ei ole ta suuteline maa peal kukerpalli tegema, sest ta ei julge.

Hüppenööriga hüppamisest ei saa rääkidagi, sest juba kahelt jalalt äratõuge võib olla lapsele üle jõu käiv. Mis veel siis, kui ka nöör mängu võtta.

Neid näiteid loetleb ridamisi treener Merle Leiner, kes kolm aastat tagasi asutas Tartusse laste tervisekooli, et üles leida väheliikuvad ja ülekaalulisusele kalduvad lapsed, ning asus koos teiste juhendajatega neile pakkuma arendavaid treeninguid ning nõustama tervisekäitumise osas terveid peresid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles