Üks Jaan Poska kool tuleb juurde

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laiusel on haridust antud juba üle kolmesaja aasta. Nüüd hakkab kool kandma seal lähedal sündinud riigimehe nime.
Laiusel on haridust antud juba üle kolmesaja aasta. Nüüd hakkab kool kandma seal lähedal sündinud riigimehe nime. Foto: Eili Arula

Riigimees Jaan Poska nimeline lasteaed tegutseb Tallinnas, temanimeline gümnaasium töötab Tartus ning temanimeline põhikool alustab 1. septembril õppeaastat Laiusel.

Reedel otsustas Jõgeva vallavolikogu, et Laiuse põhikool nimetatakse Jaan Poska Laiuse põhikooliks. Nimemuutuse mõtte käis välja kooli hoolekogu juba kevadel ning pärast pikki ja põhjalikke arutelusid valla hariduskomisjonis otsustati see enne uue kooliaasta algust ka heaks kiita. Otsus võeti reedel volikogu istungil vastu ühehäälselt.

Jaan Poska sündis 150 aastat tagasi Laiuse Kirikukülas, mis kannab nüüd Laiusevälja nime. Tema sünnikoht jääb koolist vaid paari kilomeetri kaugusele. Kuigi Laiuse kool on enam kui kolmsada aastat vana, ei õppinud kunagine riigimees kohalikus külakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles