Tartu ülikoolis algab esmaspäeval uus õppeaasta

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Järgmise nädala esimesel päeval kell 10 algab Tartu ülikooli aulas uue akadeemilise õppeaasta avaaktus. Kõikide õppeastmete peale kokku alustab ülikoolis õpinguid üle 3900 uue tudengi, seal hulgas ligi 700 välisüliõpilast.

Rektor professor Volli Kalmu kinnitusel Tartu ülikool on sel sügisel läbi aegade parimas vormis: «Ülikooli asub õppima tuhandeid uusi silmapaistvad noori nii Eestist kui väljastpoolt. Ülikooli tervisele on hästi mõjunud ka aasta alguses käivitunud juhtimisuuendused ja järjepidev töö õppekavade uuendamiseks».

Samas viitas rektor, et Tartu ülikooli liikmetel tuleb ära kasutada oma võimalusi ja vastutust Eesti arengu kindlustamisel. «Nii nagu ülikool ei rahuldu olemasolevaga, vaid otsib pidevalt võimalusi enda ja ümbritseva maailma täiustamiseks, soovin sama ka kõikidele ülikoolipere liikmetele. Eesti olulisema ülikoolina ning parimate teadlaste, õppejõudude, üliõpilaste ja vilistlastena saame nii üksikult kui ühiselt mõjutada Eesti ühiskonna positiivseid muutuseid just siis, kui meie mõtteviisis valitsevad professionaalsus, pühendumine ja kriitiline meel,» rõhutas Kalm.

Rektor prof. Volli Kalmu kõrval esinevad avaaktusel tervitusega haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ning Tartu linnapea Urmas Klaas. Üliõpilaste nimel tervitab uusi tudengeid TÜ üliõpilaskonna esimees Reelika Alunurm ning esmakursuslaste nimel ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala esimese aasta üliõpilane Kristi Kimmel. Avaaktusel esineb Tartu ülikooli kammerkoor dirigent Triin Kochi juhendamisel.

Ülikooli nelja valdkonna, humanitaarteaduste ja kunstide, sotsiaalteaduste, meditsiiniteaduste ning loodus- ja täppisteaduste valdkonna avaaktused toimuvad samal päeval ülikooli eri õppehoonetes ja auditooriumites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles