Elistvere loomapark peab homme sünnipäeva

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere loomapargi piison.
Elistvere loomapargi piison. Foto: Margus Ansu

Elistvere loomapark saab homme, 27. augustil 19-aastaseks. Et järgmisel aastal on ees suur juubel, jääb tänavune sünnipäevapidu tagasihoidlikuks, ent siiski saavad külastajad sel päeval loomaparki tulla tasuta.

Elistvere looduskeskuse teabejuht Elle Mäerand rääkis, et sünnipäeva puhul püüavad loomapargi töötajad peita karule puupaku sisse mett lootuses, et see annab Karoliinale tükiks ajaks tegevust.

Kes tahab külastajana ise loomapargile kingi kaasa võtta, siis oravatele võib tuua kodumaiseid sarapuupähkleid, karule mett ning muist loomadest rõõmustavad kindlasti porgandite üle.

Mäerand sõnas, et tänavusel rikkalikul õuna-aastal tuuakse kindlasti ka õunu, ent kuna seakatku tõttu loomapargis praegu metssigu pole ning piisonid, kabehirved ja metskitsed võivad õuntega vaid veidi maiustada, pole neile suuri ubinakoguseid vaja.

Samuti paneb loomapark külastajatele südamele, et kogu kaasa toodud toidumoon antaks töötajate kätte. Mäerand rääkis, et nad sattusid alles hiljuti juhuslikult internetis video peale, kus poisikesed söötsid nende loomapargi emapõtra pähklitega. «Meil alles ju suri üks põder pähklijama pärast,» oli teabejuht sellise tegevuse tõttu nõutu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles