Kunstimuuseumi hoidla vahelaed on varisemisohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tartu Kunstimuuseum

Tartu kunstimuuseumi Vallikraavi tänava hoidla töötajad suunduvad ajutiselt asenduspinnale, sest kultuuriministeeriumi tellimusel Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) tehtud ekspertiisis selgus, et hoone vahelaed on varisemisohtlikud.

Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ütles, et otsus tehti ettevaatusabinõuna ja turvakaalutlustel.

«Esialgu on keeruline öelda, kui pikaks ajaks töötajad asenduspinnale jäävad. RKAS asub viivitamata toestama hoone vahelagesid, et hindamatute kunstiteoste teisaldamise käigus keegi kannatada ei saaks,» sõnas ta.

Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel lisas, et muuseumi külastajaid kolimine ei mõjuta. «Meie näitustemaja Raekoja platsil on endiselt avatud. Praegu on esmatähtis kogude säilimine ja meie töötajate turvalisus,» toonitas ta.

Vallikraavi tänava hoones tagatakse valve. Töötajate võimalikke ajutisi kontoripindu minnakse üle vaatama juba täna. Kunstiväärtuste asenduspinna leidmiseks teeb ettepaneku RKAS, kuid teoseid saab kolida pärast hoone vahelagede toestamist.  

Tartu kunstimuuseumi hoidla Vallikraavi 14 on ehitatud 1876. aastal elumajaks. Muuseum kolis sinna 1945. aastal pärast ulatuslikke sõjapurustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles