Kooli vana garderoob täitus kappidega

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium võttis juba poolteist aastat tagasi eesmärgiks, et vana ajast ja arust garderoob, kus õpilased pidid oma üleriideid ja asju ühe nagi otsas hoidma, vajab põhjalikku muutust. Nii võeti sihiks koguda kooliruumide välja rentimisest saadud tulu nii palju, et täita kogu garderoob metallist kappidega, nii et iga õpilane saab hoida isiklikke asju oma kapis luku taga.

Kooli direktor Merike Kaste ja haldusjuht Aleksei Paukson (pildil) rääkisid, et see plaan ei läinud sugugi nii libedalt, kui loodeti. Selgus, et garderoobi põrand pole loodis, kõrguste vahe oli kohati kümme sentimeetrit. Kool palus linnavalitsuselt abi uue põranda valamiseks ning sai selleks linna reservfondist üle 18 000 euro.

Riigihankega soetatud kappide eest maksab kool 36 000 eurot. Muist sellest tasutakse järgmise aasta eelarvest.

Tavapäraselt on koolides õpilaste isiklikud kapid tasulised, Petersoni gümnaasium aga annab kõigile õppuritele võtmed tasuta kätte. Kuna koolis õpib 602 õpilast, ent garderoobiruumidesse mahtus 576 kappi, tuleb direktori sõnul mõnel õpilasel oma kappi hea sõbraga jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles