Mammobuss sõidab päevaks sibulalaadale

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaubamaja ees seisab sel ja järgmisel nädalal mammobuss, laupäeval viibib see aga Kallastel.
Tartu kaubamaja ees seisab sel ja järgmisel nädalal mammobuss, laupäeval viibib see aga Kallastel. Foto: Aime Jõgi

Tartu kaubamaja ees praegu seisev mammograafiabuss on laupäeval, 27. augustil kella 10st Kallaste infopunkti juures ning ootab seal naisi rinnavähi sõeluuringule.

Kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael tuletas meelde, et rinnavähi sõeluuringu raames saavad tasuta rinnauuringu teha kõik 1956., 1958., 1960., 1962., 1964, ja 1966. aastal sündinud naised, kellel on kehtiv haigekassa kindlustus ja kes ei ole viimase kahe aasta jooksul uuringul käinud.

Rinnauuringuid tehakse naistele ka arsti saatekirja alusel, ja kui on huvilisi, kellel ei ole ei saatekirja, ning neid, kes ei  kuulu sõeluuringu aastakäiku, on võimalik uuringut lasta teha ka tasu eest.

Järgmisel nädalal 2. septembrini on mammograafiabuss taas Tartu kesklinnas kaubamaja ees. Täna hommikul ütles mammobussi üks töötaja, et naised käivad end kontrollimas päris hästi, eile oli näiteks 54 tulijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles