Kohus ei vabastanud allilmategelast vanglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kohtumaja.
Tartu kohtumaja. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus ei vabastanud täna enne tähtaega Lõuna-Eesti kuritegelikus ilmas tuntud ning praegu kokaiini omamise ja lapse ülalpidamise kohustuse rikkumise eest vangis istuvat Toivo Bergi.

Bergi (53) ennetähtaegsele vabastamisele koos tema elektroonilisele järelevalvele allutamisega olid vastu nii Tartu vangla, kriminaalhooldusametnik kui ka Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Alar Häidberg, vahendas ERR-i uudisteportaal.

«Kuigi formaalne alus Bergi ennetähtaegseks vangistusest vabastamiseks on olemas, ei saa tema varasemat eluviisi ja tema isikut arvestades teda esimesel seaduse järgi tekkinud tähtaegsel võimalusel vabastada. Berg on varem korduvalt karistatud, kuid sellele vaatamata on ta jätkanud kuritegude toimepanemisest,» tõdes kohus.

Bergile mõisteti kolme aasta ja kolme kuu pikkune vanglakaristus süüdistatuna 2009. aasta 13. mail ligi 19 grammi kokaiini omandamises, karistusaeg lõpeb selle täielikul ärakandmisel 13. augustil 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles