Karin Bachmann: uued vanad tulijad Riia tänava veeres

Karin Bachmann
, maastikuarhitekt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil maastikuarhitekt Karin Bachmann.
Pildil maastikuarhitekt Karin Bachmann. Foto: Margus Ansu / Postimees

Riia tänav on aastaid olnud liiklussoon, mitte peatuspaik. Pole ka olnud erilist põhjust peatuda. Kuidas on Aparaaditehase ja hotelli Hektor tulek muutnud piirkonna elu ja väljavaateid? Mida saaks teha, et verstapostist saaks päriselt lõpp-peatus?

Vaksali linnaosal on peale hoomamatu piiri olnud ka umbmäärane kuvand. Hoolimata vaksalihoone remondist ei ole sellest kujunenud lubatud keskust, kus söögikoht muidu suurepärast galeriipinda toetaks. Rongid käivad tihedamini kui varem (mõistagi kaugel täiuslikkusest), kuid vaksalihoone on endiselt «söötis».

Seevastu on omamoodi gentrifikatsioon alanud hoopis Riia tänava selles osas, mis ei ole juba aastaid olnud kellegi sihtmärk, vaid lihtsalt möödumispunkt. Elanikke puudutav aadeldumine on Vaksali piirkonnas alanud mõistagi ammu, kuigi ühena vähestest linnaosadest pole siin linnaosaseltsi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles