Tartu ehitab neli uut peremaja

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tartu linn kavandab uute elukohtade loomist poolesajale intellektipuudega inimesele. Selleks ehitatakse neli uut peremaja ja renoveeritakse üks eramu.

«Paljud intellektipuudega noored soovivad pärast kooli lõpetamist elada iseseisvalt, omandada elukutse ja asuda tööle. Nagu elu on näidanud, saavad paljud neist kogukonnas elades ja pakutavaid tugiteenuseid kasutades oma eluga hästi hakkama,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Tartus pakub praegu intellektipuudega inimestele kogukonnas elamise teenust neli asutust, kus on 31 kohta. Vajadus sobivate elukohtade järele on mitu korda suurem.

Lisaks juba pakutavatele tugiteenustele aitab uute elukohtade ehitamine tunduvalt parandada intellektipuudega inimeste ja nende lähedaste elukvaliteeti ning loob puudega inimestele paremad võimalused iseseisvaks toimetulekuks. Uued kümnekohalised peremajad tulevad Tartus kolme kohta. Kavas on ehitada neli uut maja ning osta ja renoveerida üks eramaja

Projekt «Maarja peremajade loomine Tartusse» esitatakse rahastamiseks erihoolekandeasutuste reorganiseerimine programmi raames. Projekti kogumaksumus on 1 997 500 eurot ja Tartu linna omaosalus 299 625 eurot. Soodsa rahastamisotsuse järel valmivad peremajad 2018. aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles