Tammeka igatseb hooaja alguse lennukust (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka peatreener Indrek Koser pole meeskonna esitustega põrmugi rahul.
Tammeka peatreener Indrek Koser pole meeskonna esitustega põrmugi rahul. Foto: Kristjan Teedema

Jalgpalli meistriliigas viimati 16. juulil punkte teeninud Tartu JK Tammeka kehv seeria jätkus teisipäeva õhtul, kui kodusel Tamme staadionil jäädi tulemusega 0:2 alla Narva Transile. Tegemist oli hooaega suurepäraselt alustanud tartlaste seitsmenda järjestikkuse kaotusega.

Kuigi omad võimalused olid ka Tammekal – parimatel juhtudel ragistati viimastel minutitel ka külaliste väravaraame – võttis Trans Artjom Škinjovi 17. ja Dmitri Barkovi 65. minuti väravatest veenva võidu. Paljus väljakuperemeeste individuaalsete eksimuste pealt sündinud võimalustest võinuks narvakad mõned väravad veelgi lüüa, kuid Tammeka õnneks veeresid pallid napilt nende väravast mööda ja lõppseis jäi enam-vähem viisakaks.

Tammeka peatreener Indrek Koser ei hakanud matši järel olukorda ilustama. «Väga halvasti. Seitse kaotust järjest saada... Oleme ka ise väga pettunud, kuid paraku on see antud hetke reaalsus,» kommenteeris Koser seeriat, mille käigus pole teenitud ühtki punkti ning on löödud vaid kolm väravat vastaste kahekümne vastu.

Midagi pole garanteeritud

Transi vastu sai peatreeneri hinnangul määravaks just hoolealuste rohke individuaalne praak. «Terve esimene poolaeg ja teisel poolajal eksiti igal pool ja meeletult palju, kus libisesime, kus kukkusime tagumiku peale. Narva jättis kolm-neli kindlat momenti ka löömata,» nentis Koser.

Samas märkis tartlaste loots, et iseenesest nende esitustes sisu on ja ei mängita «maailma kõige halvemini», kuid viimased seitse mängu on ikkagi millestki puudu jäänud – hädas ollakse kaitses ning ka eesliinis jääb teravusest vajaka.

«Olen juba varemgi öelnud, et Eesti liiga ongi selline: ühel hetkel suudame järjest mänge võita, aga samas tuleb endale teadvustada, et ka Sillamäe, Paide ja Narva pole sellised pundid, kelle vastu peaksime alati punkte saama,» tõdes Indrek Koser.

Näljast jääb puudu

Tammeka keskkaitsjast kapten Kaarel Kiidron oli kohtumise järel äärmiselt pettunud. Tema hinnangul olid platsil iseenesest kaks võrdset meeskonda, kuid lõpuks said määravaks detailid.

«Narva suutis kvaliteetselt oma rünnakuid lahendada ja samas meeskondlikult ja agressiivselt kaitsta – meil jäi sellest vajaka ja neid aspekte peame oma mängus parandama,» ütles Kiidron. Ta tunnistas ka, et viimastest mängudes on Tammekal  justkui ära kadunud see nälg ja tõestamisvajadus, mis ilmestas nende vägevat hooaja algust.

«Siis tahtsime kõigile hirmsat moodi näidata, kui head me tegelikult oleme. Kuidagi on aga see nüanss ära kadunud – et ma viskun iga söödu ette, et ma iga tsenderdust proovin iga hinna eest takistada, et iga löögi puhul üritan kasvõi natuke vastast segada,» arutles kapten.

Võimalused vigade pranduseks

Võimalus hooaja viimasele neljandikule siiski positiivne sissejuhatus teha avaneb Tammekal järgmistes voorudes, kui kahel korral järjest heideldakse tabeli punase laterna, seni vaid kaks punkti teeninud Rakvere Tarvaga. Nii Indrek Koser kui Kaarel Kiidron rõhutasid, et meeskonda saab neis mängudes rahuldada vaid kaks võitu, kuid samas lisas Kiidron, et punktid tulevad vaid siis, kui mängudele minnakse täie pühendumisega.

«Kindlasti Rakvere haistab siit oma võimalusi, sest eks me nende – ja mitte ainult nende – arvates hetkel mõõnas oleme, kuid peeglisse vaadates oleme võitudeks võimelised, peame lihtsalt kõik trennides räägitu väljakul ellu viima,» vaatas Kaarel Kiidron positiivselt tuleviku poole.

Tammeka hooaja lõpule võivad oma pitseri jätta mitmete põhimeeste puudumised. Augustis siirdus Ameerikasse ülikooli Rasmus Tauts. Vigastatud on Martin Jõgi ja põlveoperatsioonist taastub Kevin Rääbis, Inderk Koseri sõnul nad suure tõenäosusega tänavu platsile enam ei pääsegi. Sama oht varitseb ka Marek Tšernjavskit, kelle vigastuse täpset ulatust polegi arstid suutnud veel välja selgitada.

«Ta võib naasta juba järgmistes voorudes, kuid võib hooaja lõpuni eemale jääda,» kommenteeris Koser 24-aastase ründaja olukorda, keda on ka varasemalt kimbutanud mitmed tõsised vigastused.

Jalgpalli meistriliiga tabel:

1. FC Infonet 58 punkti (25 mängust)

2. FC Levadia 56 (26)

3. FC Flora 55 (26)

4. Nõmme Kalju 54 (24)

5. Sillamäe Kalev 37 (26)

6. Paide linnameeskond 32 (26)

7. Narva Trans 27 (26)

8. Tammeka 26 (26)

9. Pärnu linnameeskond 13 (26)

10. Rakvere Tarvas 2 (25)

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles