Neli valda liiguvad jõudsalt liitumise suunas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laeva, Puhja, Tähtvere ja Tartu vald pidasid ühinemisplaane, mille tulemusel pidi tekkima ligi 13 000 elanikuga suur ühisvald.
Laeva, Puhja, Tähtvere ja Tartu vald pidasid ühinemisplaane, mille tulemusel pidi tekkima ligi 13 000 elanikuga suur ühisvald. Foto: Laeva vald

Laeva, Puhja, Tartu ja Tähtvere valla ühinemisplaan võtab üha rohkem ilmet. Augustikuus on ühinemisläbirääkimiste juhtrühm kogunenud juba kolmel korral, et arutada ühinemislepinguga seonduvat.

Järgmine juhtrühma koosolek on 29. augustil, enne seda tutvuvad ühinemislepingu projektiga töörühmad ja vallasekretärid.

Juhtrühm vaatab läbi töörühmade ja vallasekretäride ettepanekud ning vajadusel korrigeerib ühinemislepingu teksti, seejärel saadetakse leping volikogu komisjonidele ning volikogudele arvamuse avaldamiseks.

Ühinemisläbirääkimiste koordinaatori Kadi Kuke sõnul on senised kohtumised möödunud konstruktiivselt ning põhimõttelisi erimeelsusi asjaosaliste vahel ei ole. «Kõigil on selge huvi, et asi positiivse lahenduseni jõuaks,» kinnitas Kukk.

Ühinemislepingu avalik väljapanek on kavandatud oktoobriks ning siis on kõigil huvilistel kolme nädala jooksul võimalik lepinguga tutvuda ning oma ettepanekuid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles