Tartut väisavad Itaalia ja Hollandi jutuvestjad

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jutupühad

Üle-eestilise Jutupühade festivali raames esinevad homme Tartu loomemajanduskeskuses jutuvestjad Giovanna Conforto Itaaliast ja Pauline Seebregts Hollandist.

Giovanna Conforto ja Pauline Seebregts räägivad oma teest lugude jutustamise juurde, jagavad kogemusi tööst jutuvestjatena, aga kindlasti jääb ruumi ka mõnele loole.

Giovanna jutustab lugusid kõikjal, kus seda teha saab: koolides, raamatukogudes, muuseumides, festivalidel ja mujal. Pikka aega juhendas ta riskilastele mõeldud jutuvestmis- ja teatriprojekte, praegu huvitub ta aga sellest, kuidas muuta lugudega reaalainete õppimist üldhariduskoolides loomingulisemaks. Giovanna Conforto juturepertuaar mahutab rahvajuttudele lisaks  lugusid toidust, kunstist, vägevatest Itaalia naistest, Frantsiskusest ja teistest pühakutest.

Pauline Seebregts on sotsiaaltöötaja taustaga jutuvestja. See amet tegi temast tähelepaneliku kuulaja ja õpetas tundma inimloomust. Nüüd, jutuvestjana, ütleb Pauline, et lugudega aitab ta inimestel luua tugeva sideme iseenda ja teistega.

Näiteks töötab ta ettevõtete ja organisatsioonidega, mis otsivad oma tegevuse arenguks võimalusi lugudest. Mõnikord on tegu juhtimisoskuste arendamisega, teinekord meeskonnavaimu tugevdamisega. Ta on töötanud ka naisvangide ja nende lugudega.

Üritus algab 24. augustil kell kolm pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles