Vats lõpetas, Göök alustab

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisabeth Emily Rosenberg näitab Göögis pakutavat vrappi, milles pole küll grammigi liha, kuid mis maitseb hästi.
Elisabeth Emily Rosenberg näitab Göögis pakutavat vrappi, milles pole küll grammigi liha, kuid mis maitseb hästi. Foto: Margus Ansu

Genialistide klubis avatakse sel reedel veganitoitu pakkuv söögikoht Göök, mis on võtnud üle seni Vatsale kuulunud ruumid.

Uue söögikoha lükkavad käima Ann Esko-Mägi, Elisabeth Emily Rosenberg, Indrek Haas ja Rivo Mägi, kes asutasid tänavu juulis osaühingu Vapper Uba. Kuigi ametlik avamine toimub 26. augustil, on sama seltskond pakkunud Genialistide klubi juures olevas Uues Õues süüa juba mõnda aega.

Rosenbergi sõnul on viimased nädalad kulunud uue söögikoha ruumide värskendamisele. «Oleme teinud ettevalmistusi. Kuna me võtsime üle töötava köögi, siis osaliselt jätkame nii, nagu oli, aga mõnda asja kindlasti muudame. Näiteks menüüd. Üldjoontes jätkame seda, mis oli siin varem, ehk pakume hea kvaliteediga odavat sööki. See on meie eesmärk,» rääkis ta.

Göögi menüü tuleb selline, mis sobib eelkõige veganitoidu eelistajatele. «Meil on veganitoit, aga see on omnivoorisõbralik. Meil on burgerid ja vrapid, aga liha me ei kasuta. Meile meeldivad loomad ja me ei näe mingit põhjust, miks me peaksime neid sööma. Kui väga head sööki saab ka ilma lihata teha, siis miks mitte,» põhjendas Rosenberg söögikoha valitud suunda. Muu hulgas valmistatakse veganišašlõkki, mis on tehtud sojaoast.

Määravaks sai õhustik

OÜ Vapper Uba pakub Rosenbergi sõnul ka catering’i teenust. «Meil on rohkem tegevusi kui ainult see söögikoht. Göök on üks osa Vaprast Oast,» selgitas Rosenberg.

Kui enamasti otsivad söögikohad omale ruume ikka suurtesse kaubanduskeskustesse või kesklinna peatänavate äärde, siis Vapral Oal sai määravaks hoopis muu.

«Meile meeldib see õhustik, mis siin on. Möku on kohe kõrval ja see on hästi tore baar. On tore olla üks osa Genklubist,» lausus Rosenberg. Samas märkis ta, et kuigi üür on soodsam kui kesklinnas, tuleb arvestada vana maja miinustega.

Millisel ajal täpselt Göök lahti on, ei osanud Rosenberg veel öelda, aga kindel on see, et pärast avamist saab seal lõunaajal söömas käia. «Oleme avatud päeval 12st kuni õhtuni, nädalavahetustel pikemalt. Päevasel ajal on kindlasti mõni supp, pasta- või riisitoit. Me pakume hästi tavalist toitu, aga veganiversioonis,» rääkis Rosenberg ning lubas kolme-neljaeurost hinnaklassi.

Kliendibaas olemas

Esialgu püüab firma saada hakkama oma inimestega, aga kui nõudlus suureneb, tuleb töötajaid juurde värvata. «Võtame juurde nii palju kui vaja, tähtis on see, et keegi ei teeks väga pikki vahetusi ja asi oleks inimlik. Senikaua, kuni otsime personali, oleme kõik ise tööl, ja kui söögikoht hakkab väga hästi tööle, oleme ise vähem,» lausus Rosenberg.

Oma senisele kogemusele tuginedes tõdes ta, et veganitoidu austajaid on piisavalt, et söögikoha pidamine ennast ära tasuks.

«Praegune kogemus ütleb, et me ei jõua nii palju teha, kui nõudlust on. Me teeme tõesti head toitu ja tänu sellele on see uudis ka levinud. Meie õnn on see, et siin käib nagunii palju inimesi, ja kui sa oled harjunud siin ka sööma, siis on meil teatud kliendibaas juba olemas,» ütles Rosenberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles