Kas linnakodanik tohib teele ulatuvad oksad ise maha lõigata?

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali äärde linna rajatud peenkillustikuga sillutatud jooksuraja kohale sirutuvad puuoksad nii, et jooksma mahuvad koerad, aga kõrgema kasvuga olendid peavad kõrvale põikama.
Anne kanali äärde linna rajatud peenkillustikuga sillutatud jooksuraja kohale sirutuvad puuoksad nii, et jooksma mahuvad koerad, aga kõrgema kasvuga olendid peavad kõrvale põikama. Foto: Sille Annuk

Anne kanali äärsel jooksurajal on raske liikuda, sest oksad turritavad näo kõrgusel. Kas kõnniteel või jooksurajal segavatelt linna puudelt ja põõsastelt võib ise oksad ära lõigata, et vähendada ametnike koormust ja asjaajamist?

Vastab Tartu linnasekretär Jüri Mölder:

Õiguslikult on vastus see, et ei või. See ei ole hea praktika, kui igaüks hakkab linna puudel oksi lõikama. Kuid kui on tegemist kohaga, kus näiteks tehakse aktiivselt tervisesporti või jalutatakse, ja oksad tõesti segavad, siis mina ei hindaks sellest teatamist ja selle kiiret lahendamist ametnikule liiga suureks koormuseks. Mina arvan, et pigem võiks teatada, ja lõpuks võib ka ametnik ise käärid kätte võtta.

Eks need oksad ole ennegi olnud, suvega lihtsalt pikemaks kasvanud. Ametnikke on meil linnavalitsuses iga lõigu peal võib-olla natuke liiga vähe. Kas aga võiks ka ilma teatamata märgata?

Võiks. Aga ma ei ole õige inimene vastama, kuidas on selles küsimuses järelevalve korraldatud. Samamoodi on ju küsimus, kui oksad üle krundipiiri sõiduteele küünivad.

Kesklinnas on ka nii, et kui meie parkimisjärelevalvet tegevad inimesed avastavad midagi seesugust, siis edastavad info osakonda.

Heakorra järelevalvet tegevad inimesed edastavad infot. Kui see puudutab meie kõnniteid ja sõiduteid, siis ohutu liikluse tagamine on linna ülesanne.

Sisemiselt võiks see info liikuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles