Tartu kesklinnas saavad naised mugavalt rinnauuringule minna

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussis paiknev tuliuus mammograaf, mis on veel lahti pakkimata. Uuringuga ei kaasne valu ega häirivat ebamugavustunnet.
Bussis paiknev tuliuus mammograaf, mis on veel lahti pakkimata. Uuringuga ei kaasne valu ega häirivat ebamugavustunnet. Foto: Sille Annuk

Tartu kaubamaja juures seisab sel nädalal mammobuss, kus töötavad õed ootavad naisi rinnauuringule.

Täna oodatakse naisi sinna kuni kella 17-ni, teisipäeval kella 9 – 16, kolmapäeval kella 11 – 18, neljapäeval kella 9 – 16 ning reedel kella 9 – 15.

Rinnavähi sõeluuringu raames saavad tasuta rinnauuringu teha kõik 1956., 1958., 1960., 1962., 1964. ja 1966. aastal sündinud naised, kellel on kehtiv haigekassa kindlustus ja kes ei ole viimase kahe aasta jooksul uuringul käinud.

Rinnauuringuid teostatakse naistele ka arsti saatekirja alusel, ja kui on huvilisi, kellel ei ole ei saatekirja (ega kuulu sõeluuringu aastakäiku), tehakse uuring tasulise uuringuna.

Mammograafia uuringut tehakse naistele alates 30-ndast eluaastast.

Kliinikumi avalike suhete juht Kristi Tael lisas, et rinnauuringule on soovitav ette registreeruda helistades tööpäevadel kella 8-16 telefonile 731 9411. Bussi uksed on aga avatud ka neile, kel aega vastuvõtuks broneeritud ei ole.

Mammobuss peatub Tartu kesklinnas kaubamaja juures 2. septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles