EV100 loovlahenduse võidutöö üheks autoriks on Tartu tänavakunstikorüfee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

EV100 ja Eesti Euroopa Liidu eesistumise rahvusvahelise programmi avaliku ruumi loovlahenduste konkursi võitis töö, mis põimib tänavakunsti ja digitehnoloogia.

Konkurss korraldati koostöös Eesti kunstiakadeemiaga ning sellega otsiti parimat ideekavandit, et tutvustada Eestit välisriikide avalikus ruumis.

Parimaks tööks valis žürii ideekavandi pealkirjaga «Digi-tänavakunst» OÜ-lt Noar, autoriteks Kadri Uus ja Tartu tänavakunstiklassik Edward von Lõngus. Töö keskendub klassikaliste lahenduste asemel tänavakunsti ja digitehnoloogia sümbioosile linnaruumis.

Võitjaga alustatakse läbirääkimisi kavandi teostamiseks, selle eksponeerimine algab 2017. aasta teisel poolel, mil Eesti on Euroopa Liidu nõukogu eesistujamaa, ning kestab 2018. aasta lõpuni, tähistades Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva.

Ideekonkursi võitja saab 5000 eurot, teise koha auhinnaraha on 3000 ning kolmandal 2000 eurot. Eripreemia on 1000 eurot. Ideekonkursi võitjaga sõlmitava hankelepingu maksumus on kuni 100 000 eurot ilma käibemaksuta.

Konkursile esitati 25 tööd, kõik kavandid edastati žüriile hindamiseks. Žürii esimehe ja EV 100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa hinnangul on tööd vaimukad, värsked ja tulevikku vaatavad ning räägivad just sellisest nutikast Eestist, millist me näha tahame.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles