Galerii: uus lasteaed Tartu kesklinnas sai nurgakivi

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta pärast peab Tartu kesklinnas Tiigi ja Pepleri tänava vahel, Maarja kiriku kõrvalkrundil olema valmis uus Naerumaa lasteaed. Tänasel nurgakivi paneku peol võis juba hoone vundamendi järgi aimata, et tegu pole teps mitte tavalise lasteaiahoonega. Mitte kõik seinad pole seal täisnurksed ning laedki ehitatakse taotluslikult vildakad.

Naerumaa lasteaeda tuleb kuus rühma, milles jagub kohti 120-144 lapsele. Lasteaia hoone on kavandatud  liginullenergia hoonena. Maja katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning rajatakse murukatus. Projekt näeb ette osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulist hoonet.

Hoone idee ja arhitektuurne teostus pärineb arhitektuurivõistluse võitnud OÜ-lt Boa. Lasteaeda ehitab OÜ Mapri Ehitus. Tööde maksumus on 3 269 308 eurot.

Lasteaia ehitamist toetab Regionaalarengu Fond meetme «Linnapiirkondade jätkusuutlik areng» raames 2 550 000 euroga.

Praegu tegutseb Naerumaa lasteaed Õpetaja ja Tiigi tänaval ning aasta pärast toimetataksegi kolmes majas, mis jäävad üksteisest kiviviske kaugusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles