Tartu eelarvesse on laekunud 61 protsenti tuludest

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Seitsme esimese kuuga onTartu linna eelarvesse laekunud 84,6 miljonit eurot, mis moodustab 61 protsenti kõigist 2016. aasta planeeritud tuludest.

Põhitegevuse tulusid laekus 81,6 miljonit eurot ehk 66% eelarvest. Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mis moodustab üldjuhul ligi poole kõikidest põhitegevuse tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 38,7 miljonit eurot ehk 60% eelarvest. Maksutulusid laekus 39,9 miljonit eurot ehk 60% eelarvest.

Peale tulumaksu laekus eelarvesse veel maamaks ning kohalikest maksudest reklaamimaks, teede ja tänavate sulgemise maks ning parkimistasu. Toetusi põhitegevuseks laekus 30,9 miljonit eurot ehk 80% eelarvest. Kõrge eelarve täitmise protsent tuleb tasandus- ja toetusfondi neljanda kvartali laekumise osalisest ettemaksest. Kaupade ja teenuste müügist saadi 10,2 miljonit eurot ehk 59% eelarvest. Muid tulusid laekus 0,6 miljonit eurot.

Põhitegevuse kulud moodustasid 68,7 miljonit eurot ehk 59% eelarvest. Suurimad väljaminekud (üle poole põhitegevuse kuludest) on olnud hariduse valdkonnas. Tööjõukulud olid 34,8 miljonit eurot (sel hulgas töötasud 26,1 miljonit eurot), majandamiskulud 24,2 miljonit eurot ning toetusi on antud 9,5 miljonit eurot. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulude ja kulude vahe oli 12,9 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse tulem ehk investeerimistegevuse tulude ja kulude vahe oli -2,9 miljonit eurot. Tulusid laekus 3 miljonit eurot ehk 19% eelarvest. Investeeritud on 5,9 miljonit eurot ehk 19% eelarvest. Suurem osa investeeringutest tehakse aasta teises pooles. Enim investeeriti Annelinna kunstmuruväljaku rajamisse – 0,5 miljonit eurot.

2016. aasta esimese seitsme kuu tulud olid 10 miljonit eurot suuremad kui kulud. Kuu lõpu seisuga oli linna raha jääk 13,7 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles