Vaksali kogukonnaaed ootab tartlaste üleliigseid ubinaid (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaksali kogukonnaaias algab moositegu.
Vaksali kogukonnaaias algab moositegu. Foto: Kristjan Teedema

Kevadel Tiigi 67 krundile ehk kunagisele bussipargi ja politseijaoskonna territooriumile rajatud Vaksali kogukonnaaias läheb homsest lahti suuremat sorti õunamahla- ja moositegu. Kui mõnel tartlasel peaks olema mure üleliigsete ubinatega, siis need võib julgelt kogukonnaaeda viia.

Kogukonnaaias igapäevaselt toimetav Jiři Krejči rääkis, et esimene moositegu algab homme. Kõigepealt korjatakse ühe hobiaedniku koduaiast õunu ning umbes kella kuue paiku pannakse Tiigi 67 pada podisema. Homne üritus on mõeldud proovina, et näha, kui aktiivselt kogukonnaednikud ühise mahla- ja moositeoga kaasa tulevad.

Kuna kogukonnaia krundil õunapuid ei kasva, julgustab Krejči linlasi neile oma üleliigseid õunu tooma. Kui aga endal õunte noppimiseks aega ei leidu, võib võtta aednikega ühendust, kes siis ise kohale tulevad ning ubinad ära korjavad. Lisaks õuntele on Vaksali kogukonnaaias oodatud ka tühjad purgid.

Jiři Krejči nentis, et kuigi saagi poolest võinuks suvi heldem olla, siis kogukonnatunde kasvatamise mõttes on aed väga hästi käima läinud. Aias on toimunud üritused, septembri esimesel poolel peaks aset leidma ka suurem suvelõpupidu, kus võetakse kokku aia esimene hooaeg.

Tiigi 67 krundi omanik on lubanud hobiaednikele, et nad saavad seal tegutseda ka järgmisel suvel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles