Ratturite pidupäevasõit lõppes ränkraske tõusuga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba teist korda nautis seltskond rattureid Eesti iseseisvuse taastamise aastapäeval maratonsõitu Tallinnast Tartusse läbi Tamsalu, Palamuse ja teistegi kaunite Eestimaa paikade.

Start anti Tallinnas Kaarli puiesteel kell kaheksa hommikul. Linnast välja sõideti koos, Lagedil anti tehniline start, rääkis tartlane Kalmar Kurs, kel endal kulus 230 kilomeetri läbimiseks aega kaheksa ja pool tundi.

Raskemaid kohti distantsil oli tõus Emumäele, mis on umbes kümneprotsendilise tõusunurgaga mägi.

Samuti kujunesid üsna raskeks Vooremaa tõusud ja mõned künkad enne Tartut, nagu näiteks Lähtel, meenutas Kurs.

Maiuspalaks, nagu ka mullu, tõusti mööda Lossi tänava munakivisillutist Toomemäele, kus oli ka finiš.

Ehkki võistlust matkal ei peetud, võeti siiski kiibiga aega ning lõpujoont nähes tuli rattureile justkui uus elu sisse. Esimesena jõudis Toomele Riho Rokk, talle järgnesid Martin Parv ja Kalev Ints.

Kõige kiiremas grupis, kus pedaaliti keskmiselt 35 km/h, tegi tempot omaaegne tipprattur Rene Mandri. Kiiremad läbisid raja 7 tunni ja 18 minutiga. Viimastel vapratel kulus aga 9 tundi ja 38 minutit. Mullu läks sõit veidi kiiremini. Võitja aeg oli 7:01.

Et kõigil oleks rajal mõnus kulgeda, kehtestati juba möödunud aastal osalejate piiriks 500 ratturit. Kui mullu oli nime kirja pannuid 230 ringis, siis tänavu juba 350.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles