Raeplatsi kirev lehm innustab linlasi piimatooteid tarbima

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirevat värvi lehmaskulptuur räägib piima väärtusest.
Kirevat värvi lehmaskulptuur räägib piima väärtusest. Foto: Toiduliit

Toiduliit alustas täna kampaania, millega kutsutakse üles rohkem piimatooteid tarbima. Kampaania hakkab linnapildis silma värvilise piimalehma skulptuuri abil, mis sõidab linnast linna. Esimesena peatub silmatorkavates toonides lehmaskulptuur oma sünnilinnas, Tartus.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul on piimakampaania peamine eesmärk tuletada inimestele meelde, et Eestimaal on palju häid toiduaineid, nende seas ka väga väärtuslik piim.

«Tartu kõrgema kunstikooli skulptuuriosakonna meistri Lauri Tamme ja kunstnik Ülle Ottokari loodud piimalehma skulptuur kutsub kõikjal inimesi endaga pilti tegema, ega pahanda ka selle üle, kui lapsed või lapsemeelsed talle parema võtte nimel selga ronivad,» rääkis Potisepp pressiesindaja vahendusel.

Eestimaalased on väga agarad piimatarbijad, mida tõestab ka meie poodides muu maailmaga võrreldes kordades rikkalikum piimatoodete valik, lisas Potisepp. Samas kipuvad piimast valmistatud joogipoolisest aeg-ajalt populaarsemaks tõusma mitmesugused aupaistesse tõstetud moejoogid, millel küll tervislikkusega palju pistmist ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles