Piirissaare sügislaadal võistlevad ujujad ja jooksjad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare sügislaat.
Piirissaare sügislaat. Foto: Maria Korotkova

Piirissaare rahvas on sibula üles võtnud ja ootab sellest kraamist lugupidavaid inimesi peetavale teisele sügislaadale, kus pakutakse muudki head-paremat ning ei puudu ka võistluspinge ja meelelahutus. 

«Tänavuse sibula-aasta üle ei saa kurta, saak on ilus,» ütles Piirissaare vallavanem Liina Miks. 

Aga sibul pole ainus asi, mille pärast pühapäeval, 21. augustil Piirissaarel peetavale teisele sügislaadale sõita. «Kohal on suitsukala ja muude kalatoodete müüjad, saab kalaroogi, ka maasingi pakkuja on laadale tulemas,» rääkis vallavanem. 

Kogu päeva juhib Rohke Debelakk, kes viib läbi ka Piirissaare mängu. Lääne-Virumaa pillimees ja -meister Ervin Lember korraldab roopilli õpitoa ega hoia end pillimängimisel tagasi. Ei puudu laadaloterii, kus võidab iga loos, avatud on muuseum.   

Paralleelselt laadaga saab kaasa lüüa ka sportlikes ettevõtmistes. Tartumaa spordiliit koos Ujumise spordiklubiga korraldavad esimese Piirissaare pikamaaujumise, mis viiakse läbi järve ja sadamat ühendavas kanalis. Distantsi pikkus on 2500 meetrit. 

Ehkki suvistele spordiüritustele eelistavad inimesed end kirja panna kohapeal, kutsus peakorraldaja Lembit Toru ujumishuvilisi üles end eelnevalt registreerima, sest üksnes nii kindlustab osaleja endale koha kell 10.30 Laaksaare sadamast väljuvale eripraamile. Ta tõi näite, et Saadjärve ujumise eel registreerus kõigest paar inimest, kuid lõpuks oli ujujaid üle seitsmekümne. Piirissaarele pääseb aga kas praamiga või peab endal olema paat. 

Vesi on sügise eel hakanud jahenema. Täpse veetemperatuuri mõõdavad piirivalvurid võistluspäeva hommikul. Eilse seisuga oli end kirja pannud paarkümmend inimest. Võitjad saavad kaela sibulapärjad, lisas Toru. Samuti võivad huvilised minna soovi korral sauna. 

Pärast ujumist on huvilistel võimalus osaleda ka Piirissaare jooksul, mille korraldab endine vallavanem Siim Avi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles