Jõgevalt pärit filmitudeng kogub kunstioksjoniga õpinguteks raha

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerikas õppiv filmitudeng Artur Rehi korraldab heategevusliku kunstioksjoni.
Ameerikas õppiv filmitudeng Artur Rehi korraldab heategevusliku kunstioksjoni. Foto: Erakogu

Möödunud kevadel Jõgevamaa gümnaasiumi lõpetanud ning seejärel Ameerikasse filminäitlejaks õppima läinud Artur Rehi korraldab sel reedel Atlantises kunstioksjoni, et koguda õpingute jätkamiseks raha.

Kunstioksjonile on annetanud oma loomingut Eesti tuntud kunstnikud nagu näiteks Epp Maria Kokamägi, Liis Koger, Piret Rohusaar, Olav Maran, Nerva, Tauno Kangro, Endel Taniloo ja teised.

Rehi ütles Tartu Postimehele, et käis kunstiteoseid isiklikult kunstnikelt palumas. „Üldiselt oldi nõus väga lahkelt annetama. Näitlemine ja kujutav kunst on selles mõttes ju sarnased, et nad on mõlemad riigi poolt alarahastatud,” lausus Rehi ning lisas, et tal kui õnnestuks oksjoniga kokku saada vähemalt 7000 eurot, saaks ta järgmise aasta õppemaksu ära tasuda ja õpinguid Ameerikas jätkata.

Rehi plaanib õppinguid Ameerikas jätkata ka ülejärgmisel õppeaastal. „Teise aastaga saab ametlikult kool läbi, aga kolmandaks tuleb uuesti kandideerida kooli kompaniisse. See kompanii esindab kooli Hollywoodi filmi- ja teatritööstuse turul ning ma tahaksin sinna kindlasti sisse saada,” lausus Rehi.

Kokku läheb oksjonil pakkumisele 15 teost. Heategevuslikku tuluõhtut juhib Mart Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles