Hulk autosid takerdus Lõuna-Eesti tuisanud teedel

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitmel pool Tartumaal ja Lõuna-Eestis olid autod hädas teede läbimisega, sest kõva tuul puhkus teedele suured lumevallid.


Veel täna hommikul oli kinni Tartumaal Haaslava vallas asuv Sillaotsa-Kriimani tee. Eile õhtul vajus teelt välja ja jäi kinni suur veoauto. Sõiduautod pääsesid masinast mööda sõitma, kirjeldas Postimehele läheduses elav Laine Leppik.

Täna hommikul jäid aga veoauto taha seisma kahelt poolt saabunud liinibussid. Esmalt kella seitsmene buss, seejärel koolibuss ning kell 8.20 veel kolmaski ühissõiduk.

Nii ei pääsenud ka enam sõiduautod läbi. Ringi pööramiseks oli tee liiga kitsas, lisas Leppik. Tema hinnangul oleksid paljud inimesed jõudnud tööle ja kooli õigeks ajaks, kuid läbipääsu puudumisest oleks teatatud ning bussid saanuks valida teisi marsruute.

Maanteeinfokeskuse Lõuna osakonna kinnitusel on tee praegu taas läbitav. Lumetõrjetehnika sõidab lõigu läbi ning lükkab teed laiemaks. Keegi praegu enam Sillaotsa-Kriimani teel kinni ei ole, küll aga esineb teel kohati tuisuvaalusid.

Kõnealusele teelõigule keegi päästeametit appi ei kutsunud ning küllap said masinad liikuma oma jõudude ning omavalitsuse abiga, oletas Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik. Küll aga said päästjad möödunud nädalavahetusel arvukalt väljakutseid lumme kinni jäänud autosid päästma kõikjalt Lõuna-Eestist.

Jõgevamaal käisid päästjad 29. jaanuaril kell 12.09 Tabivere vallas Maarja, kus aidati liikuma lumevalli kinni jäänud auto. Kell 15.08 vajas Jõgeva vallas Kivijärve külas abi raskesti läbitavale teele kinni jäänud auto. Veidi hiljem, kell 16.14 käisid päästjad Palamuse vallas Kaiavere külas ning kell 17.02 Põltsamaa vallas Mällikvere külas aitamas liikuma lumme kinni jäänud sõidukeid.

30. jaanuaril kell 11.20 käisid päästjad Palamuse vallas Nava külas ja kell 13.33 Praaklima külas aitamas liikuma lumme jäänud autosid.

Põlvamaal vajas 29. jaanuaril kell 10.32 Räpina vallas Suure-Veerksu külas abi kraavi vajunud ja lumevangi jäänud buss. Samal päeval kell 17.48 käisid päästjad Kanepi vallas Peetrimõisa külas aitamas liikuma hange lumevangi jäänud autot.

30. jaanuaril kell 16.42 käisid päästjad Värska vallas Velna külas aitamas liikuma täis tuisanud teel kinni jäänud autot.

Tartumaal käisid päästjad 29. jaanuaril kell 7.15 Ülenurme vallas Uhti külas aitamas raskete lumeolude tõttu kinni jäänud autot. Sama päeva õhtul kell 19.24 teatati, et Rannu vallas Kaarlijärve külas on mitu autot lumes kinni. Teehooldajate ja kahe kohaliku traktori abil aidati viis autot liikuma.

30. jaanuaril kell 1.28 teatati, et Laeva vallas Laeva külas on auto, milles kaks last, lumme tuisanud teel kraavi sattunud. Päästjad aitasid auto liikuma.

Viljandimaal muutus laupäeval, 29. jaanuaril läbimatuks Viljandi-Suure-Jaani maantee. Kell 15.26 tuli sealt teade, et Pärsti vallas Mustivere külas kinni jäänud autod. Päästjad aitasid 10 lumes olnud autot liikuma ning liiklus suunati Viljandi kaudu ümber. Samal päeval kell 15.37 käisid päästjad Abja vallas Penuja külas samuti liikuma aitamas lumevangi jäänud autot.

Võrumaal jäi auto koos lastega lumevangi 29. jaanuaril kell 19.42. Päästjad kaevasid Võru vallas Tagakülas auto välja, kuid liikuma see ei saanud. Inimesed toimetati päästeautoga koju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles