Annelinna kesklinnaga ühendav kergtee saab remondi käigus uue lõigu (2)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondi käigus uuendatakse kergliiklusteed Pikalt tänavalt kuni Mõisavaheni. Uue katte saab teelõik ka Annelinna gümnaasiumi ja jalgpalliväljaku vahel.
Remondi käigus uuendatakse kergliiklusteed Pikalt tänavalt kuni Mõisavaheni. Uue katte saab teelõik ka Annelinna gümnaasiumi ja jalgpalliväljaku vahel. Foto: Margus Ansu

Linn otsustas remontida osaliselt amortiseerunud kergliiklustee, mis ulatub Annelinna lõpust Mõisavahe tänavast kuni kesklinna Turusilla juurde. Aasta jooksul valmib ka üks päris uus teelõik Sõpruse puiestee äärde.

Linnavalitsuse teatel tunnistati kesklinna Mõisavahe tänavaga ühendava jalgratta- ja jalgtee ehituse riigihankel edukaks OÜ Teearu Grupp ja OÜ Kivipartner ühispakkumine, mille maht on 1 749 941 eurot. Lisaks sõlmitakse liitumisleping AS-ga Tartu Veevärk sademevee ärajuhtimiseks, mis läheb omakorda maksma 71 400 eurot. Omanikujärelevalve peale kulub veel 2064 eurot ja selle hanke võitis AS Taalri Varahaldus.

Uuendatav kergliiklustee algab kesklinnast Pikalt tänavalt Turusilla juurest ning kulgeb Sõpruse puiestee ja nn Annelinna kaare kaudu Mõisavahe tänavale. Kergliiklustee kogupikkus on neli kilomeetrit ning tulevikus saab see suures osas olema 4 – 4,5 meetri laiune.

Anne tänaval Sõpruse pst ja Anne 89 vahelises lõigus ehitatakse mõlemas suunas 1,5 meetri laiune jalgrattarada. Remondi ja ehituse käigus ühendatakse kaks jalgratta- ja jalgteed Sõpruse pst ääres ühtseks tervikuks, selgitas linna jalg- ja jalgrattateede peaspetsialist Mihkel Vijar.

Tema sõnul tulevad kergtee kõrvale ka rattahoolduse iseteeninduspunktid ning erinevaid tegevusi võimaldavad tegevustaskud. Tee ise läheb laiemaks, et seal oleks mugavam liigelda.

Tööde tähtaeg on august 2017.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles