Kooli pooleli jätnuid ootab eneseleidmise kursus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rahvaülikooli koolitusjuht Ingrid Leinus.
Tartu Rahvaülikooli koolitusjuht Ingrid Leinus. Foto: Erakogu

Sageli arvavad kooli katkestanud noored, et õppimine ei ole enam nende jaoks.  Nad kardavad, et ei tule sellega toime, ja on otsustanud, et kooli ei lähe neil elus vaja.


Tartu rahvaülikool alustab nädala pärast kursusega «Uuesti õppima», mis on mõeldud neile, kelle haridustee on juba põhikoolis mingil põhjusel pooleli jäänud.

Rahvaülikooli koolitusjuht Ingrid Leinus selgitas, et uue kursusega soovivad nad anda noortele paremaid eeldusi tööturul läbilöömiseks ning täiskasvanute gümnaasiumis õpingute jätkamiseks.
«Osalejail tuleb uuesti avastada õppimise võlu ja vajadus,» sõnab Leinus.

Kursuslased saavad Tartu rahvaülikoolis kokku kaks korda nädalas, põhirõhk on koostööl, üksteiselt õppimisel ja enesearendusel. See on jõukohane kõigile ja hindeid ei panda.

Leinus pöördub lehelugejate poole palvega, et kui keegi tunneb enda kõrval inimest, kes võiks või tahaks sellele kursusele tulla, siis tuleks teda julgustada ja jagada talle vajalikku teavet.
Leinus ise on kuulanud õpingud pooleli jätnud noorte saatuselugusid.

«Nii mõnigi on püüdnud täiskasvanute gümnaasiumis vahepeal õpinguid jätkata, aga siis on tundnud, et see käib siiski üle jõu,» kirjeldab ta. «Kool on pooleli jäänud sellepärast, et sõbrad muutusid tähtsamaks kui õppimine.»

Uuesti õppima!
• Tasuta kursus noortele täiskasvanutele, kelle haridus on põhikoolis katkenud.
• Ühendust võtta telefonil 736 1541 või kirjutada info@rahvaylikool.ee või tulla kohale Tartusse Pepleri tänav 4.
• Kursuse maht on 120 akadeemilist tundi ja see algab 7. veebruaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles