Kaptenipagunid sugu ei küsi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tahate ma võtan oma lõõtspilli ka?» küsib kapten Kristi Kool. Ta ronib meeleldi laevalaele ja hakkab mängima meremehelaule.
«Tahate ma võtan oma lõõtspilli ka?» küsib kapten Kristi Kool. Ta ronib meeleldi laevalaele ja hakkab mängima meremehelaule. Foto: Sille Annuk

Saage tuttavaks, Kristi Kool. 23-aastane pärimusmuusik ning Emajõe ainus naiskapten. Kool seisab Setoline’i laeval Komeet piloodiprillid peas ning naeratab. Hammastel helgib ilukivi ja tema graatsiline olemus võlub silmapilk. Seljas on tal kaptenivorm: õlgadel pagunid, jalas mustad viigipüksid.

«Tahate ma võtan oma lõõtspilli ka?» küsib Kool. Saanud jaatava vastuse, haarab ta pilli ja hakkab mängima meremehelaule. Karlova sadamas kalastavad vanamehed jäävad kuulama.

Noor kapten on ametis alates maist, sisevete laevajuhi paberid omandas ta eelmisel kevadel. Praegu sõidab ta Setoline’i kolmel laeval – Komeedil, Alfal ja Hilaral. Sõite tehakse linna vahel, kuid ka kaugemale, näiteks Piirissaarde.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles