Vanemuine elab uue lavatehnika ootuses

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise uut lavatehnikat tulid Inglismaalt Tartusse paigaldama ka Keith Long (all) ja Stuart Waite (üleval).
Vanemuise uut lavatehnikat tulid Inglismaalt Tartusse paigaldama ka Keith Long (all) ja Stuart Waite (üleval). Foto: Sille Annuk

Vanemuise teatri direktori Toomas Petersoni sõnul on suure maja lavatehnika vahetamine kestnud tänaseks kolm ja pool kuud. Arvestades tööde seisu ning järelejäänud aega oli Peterson optimistlik. «Ehitaja tegi graafiku, millisel nädalal milliseid töid kavatsetakse teha, ja nende asjadega tänane seis klapib. Sellest ka minu optimism,» lausus ta.

Teatrijuhi sõnul kulus pea terve maikuu vana tehnika mahavõtmiseks. Muu hulgas lammutati lavaruumi vanad töörõdud, nöörpööning ning valgustussillad. Samuti viidi ära vanad stanged ja mootorid.

Rahvusvahelise hanke võitnud Hollandi firmale Trekwer alltöövõttu tegeva Ehitustrusti projektijuhi Eerik Staškevitši hinnangul viidi teatrimajast ära 120 tonni terast. Juuni ja juuli kulusid uute teraskonstruktsioonide paigaldusele ning uue nöörpööningu ehitusele. Samuti pahteldati ja värviti üle nii külglava kui pealavaruumi seinad ning rajati üles-alla liikumiseks šaht liftile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles