Maakool kasvab põgenike varal (1)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailm tuleb Vaimastvere kooliperele koju kätte. Kahe nädala pärast alustavad seal kooliteed viis pagulast Vägeva varjupaigataotlejate keskusest. Kooli 
direktor Väino Ling tunnistas, et olukord on uus ja harjumatu, kuid liigseid murekortse tal seetõttu laubale kogunenud pole.
Maailm tuleb Vaimastvere kooliperele koju kätte. Kahe nädala pärast alustavad seal kooliteed viis pagulast Vägeva varjupaigataotlejate keskusest. Kooli direktor Väino Ling tunnistas, et olukord on uus ja harjumatu, kuid liigseid murekortse tal seetõttu laubale kogunenud pole. Foto: Sille Annuk

Sel sügisel asub Vaimastvere üheksaklassilises koolis õppima viis Selli külas Vägeva varjupaigataotlejate keskuses elavat last. Neist neli on algklassiealised ning üks peaks õppima asuma põhikooli lõpuklassi. Siiski pole praegu veel täpselt teada, millistesse klassidesse nad paigutatakse, sest arenguvestlused peetakse nendega tuleval esmaspäeval.

Kooli direktor Väino Ling selgitas, et kõik viis on tüdrukud ning nad on pärit Armeeniast, Iraagist ja Süüriast. Peamiselt õpetatakse nendele eesti keelt, kuid koos teiste klassikaaslastega võtavad nad osa muusika- ja kunstiõpetuse, käsitöö- ning kehalise kasvatuse tundidest. Võib olla tuleb kõne alla ka matemaatika, kuid teiste õppeainete omandamiseks mõistavad viis Vägeva keskuses elavat last eesti keelt liialt vähe.

«Ma muidugi ei kujuta ette, kuidas neil kehalises kasvatuses osalemine välja nägema hakkab. Kas moslemid üldse võtavad sellistest tundidest osa,» mõtiskles Väino Ling, viidates asjaolule, et neiud vahetavad võimlemistunni tarvis riideid ühes ruumis koos ning siseruumides või õues soojal ajal sportides on siinmail tavaks saanud spordiriietus moslemite meelest ehk harjumatult napp.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles