Lapsed põdesid koolitantsu palavikku

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. jaanuaril toimus Vanemuise Suures majas Koolitants 2011 Tartumaa eelvoor (pildil tantsutrupi Mürakarud ja Päikesejänkud, Kommimöll).
30. jaanuaril toimus Vanemuise Suures majas Koolitants 2011 Tartumaa eelvoor (pildil tantsutrupi Mürakarud ja Päikesejänkud, Kommimöll). Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Laval silkab ringi trupitäis pisikesi plikasid, kes aeg-ajalt päris täpselt ei tea, kuhu astuda või millal on õige hetk kätega vibutamiseks. Nõutumad piiluvad vahepeal lavakardinate vahele, kust saab samme spikerdada kaasa tantsivalt juhendajalt.

Vanemuises oli täna Koolitantsu Tartumaa eelvoor, kust tublimad pääsevad edasi aprillis toimuvale lõppkontserdile, seal valitakse välja Eesti parimad tantsijad.

Mudilaste seas on näha mõningast ebakindlust sammudes või lihvimatust liigutustes, kuid mida õhtupoole aeg veereb ja lavale tulevad vanemad trupid, seda kindlamaks muutuvad käed-jalad ning keerukamaks ja sügavamõttelisemaks kavad.

Tänase päeva jooksul astus sugulastest-tuttavatest puupüsti täis saali ette 107 truppi viies vanuseastmes ja kuues kategoorias: vabatants, lastetants, eesti teema, show-tants, estraaditants ja tänavatants.

Peamiselt olid trupid Tartust, kuid esindatud olid ka Nõo, Alatskivi, Rannu, Luunja ja Puhja tantsuklubid.

Kõigis eelvoorudes annavad kohtunikud tantsudele punkte, mille järgi arvutatakse välja maakondade parimad. Millised trupid lõppkontserdile pääsevad, saab selgeks hiljemalt märtsiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles