Koolisööklast kaovad talongid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Poska gümnaasium on üks neist, kus õpilased said seni oma lõunasöögi kätte toidutalongide eest. Sügisel hakkavad Tartu koolid aga tasapisi sisse seadma elektroonilist süsteemi, mis peab sööjate üle täpset arvestust.
Jaan Poska gümnaasium on üks neist, kus õpilased said seni oma lõunasöögi kätte toidutalongide eest. Sügisel hakkavad Tartu koolid aga tasapisi sisse seadma elektroonilist süsteemi, mis peab sööjate üle täpset arvestust. Foto: Margus Ansu

Siiani on Tartu koolides sööjate üle arvestuse pidamine olnud paras käsitöö: õpilased peavad kasutama toidutalonge või annab kool toitlustajale andmed sööjate arvu kohta. Sügisest tuleb aga sööklasse kaasa võtta elektrooniline õpilaspilet, mille piiksutamisest piisab, et saada sööjatest täpne ülevaade.

Kui paljud koolid jõuavad sööklatesse kaardilugejad juba septembriks paigaldada, pole veel kindel. Linna haridusosakonna hariduskorralduse peaspetsialisti Karin Pihli sõnul loodab linn, et uue aasta alguseks on kõigil süsteem töös ning edaspidi hakkabki toidurahaga arveldamine käima söödud portsude järgi.

Üks praeguse korra muutmise eesmärk ongi Pihli sõnul see, et asjaajamine oleks senisest arusaadavam ja läbipaistvam, aga ka säästlikum, kuna praegu võis tegelik sööjate arv paberil kirjapandust niivõrd palju erineda, et palju sööki läks raisku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles