Kohalikud tootjad peibutavad tartlasi oma hõrgutistega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune Tartu toidufestival.
Mullune Tartu toidufestival. Foto: Kristjan Teedema

Sel laupäeval on Tartu kesklinna asja neil, kes peavad lugu heast toidust. Tartu toidufestival toob Küüni tänavale kokku ligi 100 kohalikku toidutootjat ning maitseelamusi pakuvad just selleks päevaks avatud seitse restorani.

Tartu linnapea Urmas Klaas leidis, et toidufestival on suurepärane võimalus teha tutvust enda jaoks uute hõrgutistega, millega tulevikus ka oma igapäevast toidulauda tervislikumaks ja maitsvamaks muuta. Teistkordselt peetava ürituse eesmärk on tutvustada ja pakkuda kohalike väikeettevõtete toodetud toitu ja hooajalisi aiasaadusi ning Tartu söögikohtades kohalikust toorainest valmistatud suupisteid ja roogi.

Festivalialale on välja tulnud seitse Tartu restorani ja kohvikut, kes ürituse ajaks töötavad välja neid kõige paremini tutvustavad menüüd ning võistlevad suupistete konkursil «Presidendi vastuvõtu menüü». Lisaks on end kauplema registreerinud ligi 100 toidutootjat.

Valikust leiavad huvilised suitsuliha-, piima-, kala- ja pagaritooteid. Mekkimist ootavad käsitööõlled, -siidrid ja kohalik vein, eestimaistest aed- ja puuviljadest toodetud kastmed, moosid, mahlad ning rikkalikus valikus tervisetooted.

Eestimaise toidu nautimise kõrvale pakutakse muusikalist programmi, mille peaesinejateks on Laura Põldvere ja Grete Paia. Toiduülikoolis astuvad lavale Evelin Ilves ja Erlend Sild, kes kõneleb tulevikutoidust, millesse tema teooria järgi kuuluvad ka putukad.

Üritus vältab 13. augustil hommikul kella 10st õhtul kella 20ni. Festivali kava on leitav linnavalitsuse veebilehe ettevõtluse rubriigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles