Külaelanikud võitlevad õlitehaste rajamise vastu (4)

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõhküla 91-aastase elaniku Aino Maasiku maja jääb planeeritavast rapsiõlitehasest paarisaja meetri kaugusele. Proua on kindlalt seda meelt, et suurtööstusel tema kodukülas kohta pole, ning ta on valmis oma õiguste kaitseks ka kohtusse pöörduma.
Mõhküla 91-aastase elaniku Aino Maasiku maja jääb planeeritavast rapsiõlitehasest paarisaja meetri kaugusele. Proua on kindlalt seda meelt, et suurtööstusel tema kodukülas kohta pole, ning ta on valmis oma õiguste kaitseks ka kohtusse pöörduma. Foto: Margus Ansu

Põltsamaa lähistel Mõhkülas kemplevad kohalikud elanikud vallavalitsusega ühe ligi 21 hektari suuruse maalapi pärast. 2007. aastal algatas vallavalitsus Mõhkülla Rehe kinnistule detailplaneeringu, mille käigus taheti muuta see krunt maatulundusmaast tootmismaaks ning rajada sinna betoonitehas.

 See plaan oli kohalikele vastukarva ning õiguse saamiseks pöördus küla esindus kohtusse.

Halduskohus ja ringkonnakohus jätsid õiguse vallavalitsusele, kuid riigikohus rahuldas kohalike vaide ning tühistas detailplaneeringu. Toona läks see kohtuvaidlus Põltsamaa vallavalitsusele maksma veidi enam kui 47 000 krooni. Vaidlus kestis natuke üle aasta ning otsuse Mõhküla elanike kasuks tegi riigikohus teatavaks 2009. aasta jaanuaris.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles