Tartu kaitseliitlased võitsid maailma raskeimaks peetava luurevõistluse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pitka luurevõistluse võitnud kaitseliidu Tartu maleva võistkond. Vasakult Indrek Roos, Indrek Rebane, Rain Eensaar ja Jaanus Roos.
Admiral Pitka luurevõistluse võitnud kaitseliidu Tartu maleva võistkond. Vasakult Indrek Roos, Indrek Rebane, Rain Eensaar ja Jaanus Roos. Foto: Karmen Vesselov

Kevadel Briti reservväelaste võistluse Alctar Challenge võitnud kaitseliidu Tartu maleva neli liiget osutusid parimaks ka Admiral Pitka luurevõistlusel, mis on väidetavalt maailma raskeim omalaadne mõõduvõtt.

Laupäeval Raplas lõppenud rahvusvahelise võistluse võitjameeskonda kuulusid Indrek Roos, Jaanus Roos, Indrek Rebane ja Rain Eensaar, teatas kaitseliidu Tartu malev. Teiseks tuli Scoutpataljoni I ja kolmandaks Soome II võistkond.

Sel korral tegid häid tulemusi ka välisvõistkonnad. Nii jõudsid esikümnesse ka üks Soome ja kaks Taani võistkonda. Kokku startis võistlusele 25 võistkonda, kel lõpuni jõuda õnnestus 17. Lisaks eestlastele astusid võistlustulle Poola, Soome, Taani, Suurbritannia, Rootsi, Ameerika Ühendriikide, Hispaania ja Leedu militaarorganisatsioonide esindused.

Neljaliikmelised võistkonnad läbisid 2. - 6. augustini varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi 120 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles