Veeohutuspäev õpetab aitama nii ennast, sõpra kui lemmiklooma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeohutuspäev korraldatakse Jääaja keskuse juures Saadjärve ääres.
Veeohutuspäev korraldatakse Jääaja keskuse juures Saadjärve ääres. Foto: Kristjan Teedema

Jääaja keskus kutsub huvilisi kolmapäeval Saadjärve äärde, kus näidatakse, kuidas ohutult veekogul viibida.

Keskuse teatel korraldatakse 10. augustil Saadjärvel ning selle kaldal politseipäev: veeohutuse eri. Sel päeval on kohal piirivalve ning vabatahtlikud päästjad, kelle demoesinemisi näeb kell 12, 13 ja 14.

Esinemistel näidatakse enesepäästevõtteid: kuidas ise saada paati tagasi, kaaslase aitamine paati, lemmiklooma aitamine paati, riiete kasutamine ujumisel, päästevõtted vees, ümberläinud kummipaadi tagasi keeramine ja palju muud. Demoala asub Jääaja keskuse ja Saadjärve looduskooli vahelisel alal.

Lisaks esinemistele õpetatakse kaldal, kuidas käituda piiriveekogule minnes, millised on väikelaeva varustuse nõuded, päästevahendid ja palju muud. Lisaks tutvustatakse piiriveekogu.ee lehekülge ning seda, kuidas ennast seal registreerida saab.

Lastele on kavas temaatilised võistlused nagu viskeliin, jäänaasklid, värvimine, ristsõnad jm. Veeohutuse eripäev on kõigile huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles