Koosa külasaunast võib paljalt järve lipata jälle hilissügisel

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vara vallavanem Väino Kivirüüt kiikas reedel Koosa külasauna naiste poole pesuruumi, kus on Nõukogude ajast peale interjööri säilinud ka kraanid ja laelambid. Viimased on samasugused, nagu tol ajal oli tavaks kasutada karjalautades.
Vara vallavanem Väino Kivirüüt kiikas reedel Koosa külasauna naiste poole pesuruumi, kus on Nõukogude ajast peale interjööri säilinud ka kraanid ja laelambid. Viimased on samasugused, nagu tol ajal oli tavaks kasutada karjalautades. Foto: Sille Annuk

Laisk peseb, virk krat­­sib, ütleb rahvasuu. Vara valla Koosa rahval tuleb hilissügiseni virk olla, sest nende saunas algab lähipäevil suur remont.

«Juba kümme aastat tagasi oli see saun üsna väsinud, mis siis veel nüüd rääkida,» tõdes Vara vallavanem Väino Kivirüüt reedel Koosa külma külasauna külastades. See kohalike ja ka kaugema kandi, näiteks Alatskivi ja Peipsiääre valla rahva seas hinnatud sauna pole köetud juulist saadik, kui vallavalitsus asus ette valmistama vajaliku asutuse põhjalikku uuendamist.

Leili üle ei kurdeta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles