Pildid Tartust: kord autoomanik kadunud, kord võti läinud

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Vabaduse puiesteel parkiv lumehange mattunud Opel.
Pildil Vabaduse puiesteel parkiv lumehange mattunud Opel. Foto: Sille Annuk / Postimees

Lumme mattunud punane Opel Astra seisab juba vähemalt kolm nädalat turuhoone lähistel Vabaduse puiesteel. Paljud möödasõitjad pole selles suures hunnikus autot aga märganudki, sest tegemist paistab olevat lihtsalt ühe järjekordse lumemäega.

Kuidas on võimalik, et tasulisel parkimisalal seisab üks auto nädalate kaupa ning häirib seal lumekoristamist?

«See on väga omapärane juhtum, mis pole veel lahendust leidnud,» tunnistas Tartu linnavalitsuse liikluskorraldusteenistuse juhataja Tõnu Lukmann. «Et auto on pargitud nõuetekohaselt, ei ole meil võimalik seda linna kulu ja kirjadega teisaldada ega tasulisse parklasse viia.»

Vabaduse puiesteel seisva Opel Astraga hakkasid liiklus- ja menetlusteenistus tegelema jaanuari teise nädala alguses, kui sõidukiomanikule oli tehtud kolm päeva järjest viivistasu otsus ehk rahvakeeli parkimistrahv.

Auto omaniku jälgi ajades otsiti esmalt vanemat meest, kelle nimel on auto liiklusregistris.

«Käisime mitu korda mehe elukohas, aga kedagi polnud kodus,» rääkis Lukmann. Viimasel külastusel saadi naabrilt teada, et Opel Astra omanik on kiirabiga haiglasse viidud.

Siis tegi linnavalitsus Tartu Ülikooli Kliinikumi erakorralise meditsiini osakonda ametliku päringu, mille vastuseks tuli, et kõnealune mees on hospitaliseeritud. Ning kuna ta polnud kontaktne, anti haiglast abikaasa kontaktandmed.

Asja edasi uurides selgus, et mees oli oma auto mullu detsembris ostu-müügilepinguga ära müünud.

Otsimise peale leiti üles ka uus omanik, kes aga ei vastanud telefonile mitu päeva. Kolmapäeva pärastlõunal õnnestus Lukmannil auto ostja telefonile saada, kelle sõnul olevat auto Vabaduse puiesteele seisma jäänud rikke tõttu.

«Ta ütles, et on auto juba edasi müünud, ja lubas uue omanikuga auto kohe teisaldada,» rääkis Lukmann. «Õhtul teatas mees aga, et on küll auto juures, kuid tal pole võtit.»

Täna õhtupoolikul oli Opel Astra endiselt Vabaduse puiesteel. Liikluskorraldusteenistuse spetsialisti Martin Nelise sõnul oli lumme uppunud auto omanikule eilseks tehtud üheksa viivistasu otsust. Rahas tähendab see pea 261 eurot ehk 4080 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles