Kultuurkapital jätkab Eesti Rahva Muuseumi ehituse rahastamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone fuajee eskiisvaade.
Eesti Rahva Muuseumi uue hoone fuajee eskiisvaade. Foto: ERM

Eesti Kultuurkapitali nõukogu kavatseb vaatamata Luxembourgi eksperdigrupi kahtlustele, et Eesti Rahva Muuseumi (ERM) uus hoone on liiga suur ning soovitusele ehitada see kokkuhoiu eesmärgil kahes järgus, jätkata hoone ehituse finantseerimist.

Eesti Kultuurkapitali nõukogu kinnitab oma järgmisel korralisel koosolekul 2011. aasta eelarve ja arutab riiklikult tähtsate kultuuriobjektide rahastamist, vahendas kapitali pressiteade.

Kultuurkapitali 2011. aasta eelarves on kultuuriobjektide finantseerimiseks kavandatud kokku 5 622 120 eurot, millest 1 910 000 eurot kulub Kumu ehituseks võetud laenu viimasteks tagasimakseteks. Praeguste laekumiste kohaselt lõpeb Kumu laenu tagasimakse 2011. aasta maikuus ning alates juunist on prognooside kohaselt võimalik suunata vahendid täies mahus Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ehituse finantseerimiseks. Seega on 2011. aastal võimalik eraldada ERMile 3 712 120 eurot.

Vastavalt Eesti Kultuurkapitali seadusele kuulub 63 protsenti kultuurkapitalile laekuvast hasartmängumaksust riiklikult tähtsate kultuuriobjektide finantseerimiseks. Kultuurkapitali kaudu rahastatakse Kumu laenu tagasimakset ning Eesti Rahva Muuseumi uue hoone ettevalmistamiskulusid ja uue hoone valmimist tulevikus.

Eesti Kultuurkapitali nõukogule kinnitamiseks esitatava 2011. aasta eelarve kogumaht on 19 796 181 eurot (309 474 000 krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles