Fotod: vaata, milline on tulevane Kääriku spordikeskus

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Legendaarne Kääriku spordikeskus jätkab uuenduskuuridega. Kolmapäeval kuulutas  SA Tehvandi Spordikeskus välja riigihanke sportlaste majutamiseks mõeldud hoone ehitamiseks. 

Praeguseks on keskuses valminud väliväljakute ala koos valgustatud tennise-, pallimängude- ning rannaspordiväljakutega. 2017. aasta jaanipäevaks peaks keskusel olema uus sportlasmajutushoone seniste sportlasmajutusmajade asemel. 148 laagrites viibijat mahutavasse uude hoonesse tulevad neljakohalised toad ning eraldi toad treeneritele.

Edaspidi on keskuse juurde plaanis ehitada pallimängude hall ning täismõõtmetes kunstmuruga jalgpalliväljak, seejärel rekonstrueerida kergejõustiku staadion koos sinna juurde kuuluvate jõulinnakute ning heitealade väljakuga. Tehvandi spordikeskus peaks täielikult saama rekonstrueeritud 2020. aastaks.

Seni valminud kogu keskuse ala, rajatiste ning hoonete eelprojektid on koostanud Esplan OÜ koostöös Arhitekt 11-ga. Spordikeskuse maastikuarhitektuurilise osa on koostanud TajuRuum OÜ ja Väli OÜ maastikuarhitektuuribürood. Otepää vallavalitsus on oma 3.augusti otsusega väljastanud sportlasmajutushoonele, reoveejaamale ning veetöötlusjaamale ka ehitusload.

Kääriku spordikeskus loodi 1947. aastal Tartu Ülikooli kehakultuuri teaduskonna õppe- ja treeningkeskuseks. Spordikeskuse põhilisteks klientideks on treeninglaagrite ja spordilaagrite korraldajad ja sportlased. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles