Uhked märad hullutavad rahulikku ruuna

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusmuuseumi senine ainus suksu, raskeveohobune Vertu (vasakul) ei osanud kuidagi käituda, kui tori tõugu mära Lumee (esiplaanil, tumedam) temaga semmida üritas ja eesti tõugu Vilma rahuliku ruuna nina ees hoopis kapju välgutas. Vilma poolõde Vinge (paremal) käitus turske noormehe seltskonnas kõige viisakamalt.
Põllumajandusmuuseumi senine ainus suksu, raskeveohobune Vertu (vasakul) ei osanud kuidagi käituda, kui tori tõugu mära Lumee (esiplaanil, tumedam) temaga semmida üritas ja eesti tõugu Vilma rahuliku ruuna nina ees hoopis kapju välgutas. Vilma poolõde Vinge (paremal) käitus turske noormehe seltskonnas kõige viisakamalt. Foto: Sille Annuk

Ülenurme põllumajandusmuuseumisse saabusid raskustes Tori hobusekasvandusest kaks eesti tõugu ja üks tori tõugu mära.

Toril trügis direktori külje alla aga kaheksa-aastane mära Vilma, andes igal sammul mõista, et ei kavatsegi maha jääda, kui tema poolõde Vinge põllumajandusmuuseumisse viiakse.

Oli näha, et Vilma ja Vinge on omavahel nii kokku kasvanud, et direktoril polnud südant üht neist maha jätta. Lisaks neile eesti tõugu hobustele sõitis esmaspäeva õhtul Pärnumaalt Ülenurmele ka Lumee, üks ilusaimaid tori tõugu märasid.

Pealetükkivad pruudid

Kolmapäeval lasti kolm mära esimest korda ühisesse koplisse koos muuseumi varasema püsiasuka ruun Vertuga. Muuseumi vanemteadur Ellen Pärn oli just lõpetanud ajakirjanikuga jutu sellest, et Vertu on nii flegmaatiline ruun, et võiks ka adra ees magama jääda. Selle jutu tõestuseks seisiski Vertu stoiliselt koplis, enda ümber kappamas kolm läikivat mära, Lumee pealekauba veel indlev, aga kõrb ruun ei lasknud end häirida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles