Uus duo salvestas mängurõõmu plaadile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Duo Andres Roots & Anneli Kadakas.
Duo Andres Roots & Anneli Kadakas. Foto: Leif Laaksonen

5. augustil ilmub plaat «FiESTa!», mis toob kuulajate ette viis lugu kontserdisalvestusest Endla teatris tänavu 28. mail, kui kuulajate ees olid kitarrist Andres Roots ja trummar Anneli Kadakas.

Kuigi muusikuid on kaks, mängivad nad ilma elektrooniliste lisandusteta nõnda, nagu oleks mikrofonide ees täiemõõduline rokk(bluus)bänd. Tartlane Roots on omandanud kahekümne aasta jooksul lihtsalt kitarrimängu sellise meisterlikkuse, et ta teeb muusikat ühekorraga mitme mehe eest.

Koos trummariga

Koos trummariga on kitarrist laval kahekesi olnud varemgi. Duod Andres Roots & Raul Terep ning Andres Roots & Andres Mikk on esinenud nii kodumaal kui ka välismaistel lavadel.

Praeguse duokaaslasega kohtus ta esimesi kordi oma muusikutee algul Tartus, kui Anneli Kadakas õppis Elleri muusikakoolis. Kuid proovidest laululava ruumides asi kaugemale ei jõudnud.

Seda 20 aasta tagust kohtumist Klassikaraadio peaaegu tunnises saates «Suvila» 1. augustil meenutades rääkisid Roots ja Kadakas ka sellest, kuidas plaat valmis. Nimelt oli neid Pärnu kutsunud omaaegse vägeva muusikafestivali 30. aastapäeva tähistamiseks kavandatud kontserdile festivali korraldaja Herbert Murd.

Rõõm ja meisterlikkus

Viis plaadile pandud lugu, mida Andres Roots on esitanud ka teistes koosseisudes ja varasematel plaatidel, annavad kuulajatele edasi uue duo ehedat mängurõõmu ja meisterlikkust. Elamust suurendavad salvestisele jäänud publiku reageeringud – aplausid ja huilged.

Andres Roots on andnud teada, et CD kujul saavad huvilised plaati «FiESTa!» soetada vaid kontsertidel: 5. augustil Pärnu gildipäevadel Steineri aias ja 6. augustil Augustibluusil Haapsalu piiskopilinnuses. Digitaalselt on plaati võimalik kuulata ja ühtlasi tasuta alla laadida siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles