Teeremont Tartumaal: pigi voolab kraavidesse ja looduskaitsealale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tõrvandi-Roiu maantee pindamistööde käigus määris bituumen autosid ning pigirada ulatub kohati looduskaitsealale.

Nädala keskel toimusid Tõrvandi-Kurepalu-Roiu maanteelõigul pindamistööd, mis on põhjustanud kohalikes elanikes pahameelt.

Enda sõnul iga päev Kurepalu-Roiu maanteed sõitev Aivo Hintser edastas toimetusele fotod, millelt on näha, milline nägi maantee välja üleeile õhtul.

«Pigi voolab kraavidesse ja ühtlasi ka looduskaitsealale,» kirjeldas Hintser. «Kas see on teeremont või on see reostus?» küsis ta.

Hintser rääkis, et bussipeatustes on suured pigiloigud ning inimeste autod on pigipritsmeid täis. «Kes sellise olukorra eest vastutab? Objektijuhi sõnul on see uus tehnoloogia ja tavaline teeremont.»

Süüdi vihmapilved

Olukorda kommenteeris Maanteeameti lõuna regiooni ehitusosakonna projektijuht Toomas Tõnurist, kes seletas, et kraavidesse ning looduskaitse alale hakkas bituumen voolama vihmasaju tõttu, mil pindamiseks kasutatud bituumensideaine lahjenes. Kuigi pindamistöid ei viidud läbi lausvihma käes, ei jõudnud bituumenemulsioon enne sadu siiski laguneda, ütles Tõnurist.

Keskkonnareostuse ohtu ei ole

Keskkonnareostuse ohu suhtes käis eile teelõiku üle vaatamas ka Keskkonnainspektsioon. Siiski reostust ei tuvastatud. «Reostuse oht selliste olukordade puhul on olemas, kuid on siiski väike,» ütles Tõnurist.

Teeparandustöid läbiviiv Lemminkäinen AS alustas eile ka korrastustöödega, osaliselt on tänaseks loigud likvideeritud ning määrdunud peenrad koristatud. Tõnurist kinnitab, et objekt vaadatakse veel kriitilise pilguga üle, kuna teepervel pika rohu sees ei pruugi kõiki kohti märgata.

Autojuhid saavad pöörduda Maanteeametisse

Autojuhtidel, kelle sõidukid on teeremondi tõttu määrdunud, palutakse pöörduda Maanteeametisse võttes ühendust aadressil louna@mnt.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles