Siseminister asus Piirissaarel tuld kustutama (1)

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaarel Piiri külas põlesid ööl vastu pühapäeva maha kaks elamist, saare vabatahtlike päässtjate tehnika tõrkus.
Piirissaarel Piiri külas põlesid ööl vastu pühapäeva maha kaks elamist, saare vabatahtlike päässtjate tehnika tõrkus. Foto: Lõuna päästekeskus

Vähem kui kolme kuuga on Piirissaarel maha põlenud viis elamist ja kohalike tähtsaim hoone, vanausuliste palvemaja. Mõlema tulekahju kustutamist raskendas kohalik vana päästetehnika. Siseminister Hanno Pevkur lubas valitsuse tänases pressiinfotunnis, et juba lähiajal vaatab päästeamet üle saare kogu päästetehnika üle.

Pevkuri sõnul sai juba eile, kolmapäeval remonditud Piirissaare Mercedese päästeauto katkine kraan, teatas uudisteagentuur BNS. Ühtlasi arutati koos vallajuhtidega, mida on vaja veel teha, et mitmete põlengute tõttu viimasel ajal kõikuma löönud elanike turvatunnet taas suurendada.

Täna on saarel päästepiirkonna juht, et arutada, mida on vaja veel teha. Hiljemalt 19. septembriks on Piirissaare kõik kodud läbi käidud ja inimesi nõustatud, kuidas saaks oma elamisi tuleohutumaks muuta.

Septembri lõpuks peab olema üle vaadatud Piirissaare kogu päästetehnika ja -varustus ning vajaduse korral tehtud nende remont ja parandused, kinnitas Pevkur.

«Pooleteise kuu jooksul on eesmärk viia kohalike vabatahtlikega läbi tulekahju kustutamise õppepäev,» ütles Pevkur. Ta lisas, et Piirissaarel on 35 inimest läbi teinud vabatahtliku päästja koolituse ning neist 13 on saanud tunnistuse ja kinnitatud vabatahtlikuks päästjaks.

Ööl vastu pühapäeva, 31. juulit põlesid Piirissaarel Piiri külas maja kaks elamist, kolmas maja sai tulekahjustusi. Esimesena õnnetuskohale jõudnud saare vabatahtlike päästjate tehnika kahjuks tõrkus.

Ka vähem kui kolm kuud tagasi, ööl vastu 16. mail Saare külas möllanud suurel tulekahjul ei töötanud kohalik päästetehnika nii nagu vaja. Tuleroaks läksid kolm maja ja vene vanausuliste palvemaja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles